گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
قطعنامه سخیف
روزنامه وطن امروز نوشت: قطعنامه ضدایرانی پارلمان اروپا که در واقع راهبرد اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی ایران را مشخص کرده است، انتقادهای فراوانی را در داخل کشور موجب شده است. انتقادها شامل یک جامعه گسترده از مراجع عظام تقلید، رؤسای قوا و نیز نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی است. روز گذشته علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار نوروزی با مدیران و کارکنان مجلس با اشاره به تصویب قطعنامه اخیر پارلمان اروپا در رابطه با حقوق بشر ایران گفت: این اقدام و اظهارنظر درباره حماسه سیاسی کشور قطعا کار سخیفی بود و این موضوعات نشان از کجفهمی و بدفهمی این افراد دارد. از طرف دیگر شاید هم عدهای آنها را فریب داده باشند اما نباید این اظهارات نادرست بیان شود. رئیس مجلس ادامه داد: این اقدامات بویژه اقدام اخیر اتحادیه اروپا عجیب نیست زیرا عدهای از فتنهگران در عرصه بینالملل به دنبال ایجاد آشفتگی هستند اما این کشورها خواهند دید که راه ناصوابی را طی کردهاند. از طرف دیگر برخی مطالب مطرح شده درباره حقوق بشر ایران هم نسنجیده بود.
بررسی تحولات سیاسی ایران در اندیشکده آمریکایی ویلسون
روزنامه کیهان نوشت: جمعی از کارشناسان مسایل ایران در اندیشکده آمریکایی «ویلسون» در جلسهای به بررسی وضعیت سیاسی ایران پرداختند. در این نشست، «بیژن خواجهپور» مدیر گروه آتیه، روبرتو توسکانو سفیر سابق ایتالیا در ایران و هند از سال 2003 تا 2008، «برنارد هورکارد»،
پژوهشگر مرکز ملی تحقیقات فرانسه، رابین رایت» کارشناس «موسسه صلح ایالات متحده»، «شائول بخاش» استاد دانشگاه «جرج میسون» و «هاله اسفندیاری»، مدیر برنامه خاورمیانه اندیشکده ویلسون حضور داشتند.
شائول بخاش در این نشست گفته است: «اکنون ایران بار دیگر در آستانه اتخاذ تصمیمات مهم و تعیینکنندهای قرار دارد و برغم پیشبینیهای بدبینانه عدهای، آقای روحانی و تیم وی اجرای تغییرات را در سه زمینه ادغام مجدد ایران در جامعه بینالمللی، باز کردن درهای اقتصاد به روی بخش خصوصی و سرمایهگذاری خارجی و ایجاد فضای باز سیاسی آغاز کردهاند.
وی افزود: این تغییرات در مقایسه با دولت قبلی ایران بسیاری جدی و موثر به شمار میآیند اما محافظهکاران، همچنان قدرتمندترین جناح سیاسی در ایران هستند و روحانی با موانع جدی روبرو است.» هورکارد هم در سخنان خود بر اهمیت انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد و ضمن مهم توصیف کردن مسئله انتخابات در ایران، دادههای رسمی را کلید رمزگشایی زندگی سیاسی در ایران دانست.
این محقق فرانسوی همچنین اظهار داشت که ممکن است انتخابات بعدی مجلس به نقطه عطفی در سیاست ایران تبدیل شود چرا که پایداری و دوام هرگونه توافق هستهای با ایران به تصمیم مجلس بعدی بستگی دارد که لازم است توافق هستهای نهایی را تایید کند.
رابرت توسکانو سفیر سابق ایتالیا در ایران نیز اعضای کابینه روحانی را «لیبرالترین و ترقیخواهترین ایرانیهای حاضر در دولت توصیف و این امر را شاهدی دال بر تغییر قلمداد کرد.
این دیپلمات سابق خاطر نشان کرد: «رهبر عالی ایران در برخی برهههای زمانی اجازه ایجاد تغییر را داده گرچه وقتی احساس کرده این تغییرات ممکن است از چارچوب خارج شوند درصدد مهار برآمده است.
ارجاع يک گزارش آبي به شوراي عالي امنيت ملي
بر اساس گزارش روزنامه خراسان، يکي از بندهاي تصويب شده در آخرين جلسه شوراي عالي آب کشور که پيش از پايان سال گذشته به رياست حجت الاسلام روحاني رييس جمهور کشورمان برگزار شد، مقرر شده ضمن اولويت دهي به طرح هاي مرزي در تامين اعتبارات لازم و اجراي آنها، وزارت نيرو گزارشي در اين رابطه تهيه و به شوراي عالي امنيت ملي ارائه کند.
روایت صالحی از کسب اجازه مذاکره با امریکا
به گزارش روزنامه ایران، علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و وزیر امور خارجه دولت دهم، با دفاع از دوران مسئولیتش در وزارت امور خارجه؛ سیاست خارجی ایران در چهار سال گذشته را «بسیار حکیمانه» توصیف کرد و به ناگفتههای خود از کسب اجازه برای مذاکره با امریکا پرداخت.
او که در یک برنامه مستند تلویزیونی سخن میگفت، درباره برخی اتفاقهای محرمانه در دوران مسئولیتش اظهار داشت: حضرت آقا در سخنانی اشاره کردند که دولتمردانی از دولت سابق و دولت فعلی نظرشان بر مذاکرات با امریکا بر سر موضوع هستهای است. بنده این افتخار را داشتم که خدمت آقا برسم و با ایشان صحبت کنم. نظر ایشان این است که امریکا قابل اعتماد نیست و به موضوع افغانستان اشاره کردند که امریکاییها نقض عهد کردند.
با این حال در نهایت اجازه مذاکره صادر شد و در عید سال 1392 مطرح کردند که با مذاکره با امریکا به طور موضوعی درباره مسأله هستهای مخالفتی ندارند و راه را هموار کردند و گفتند این مسیر را بروید تا اتمام حجتی باشد و مردم بدانند که نظام و دولتشان از هیچ روشی که مصلحت، حکمت و عزت در آن باشد فروگذار نیست تا دفع شر کند و اگر طرف مقابل تمکین نکند، ما اتمام حجت کردهایم.
آغاز عزل روسای دانشگاهها در سال ۹۳
وزیر علوم طی حکمی حجتالاسلام فخرالدین اصغری آق مشهدی را به سمت سرپرست دانشگاه مازندران منصوب کرد. به گزارش مشرق، رضا فرجیدانا وزیر علوم، تحقیقات و فناوری طی حکمی حجتالاسلام فخرالدین اصغری آق مشهدی را به سمت سرپرست دانشگاه مازندران منصوب کرد.
در حکم انتصاب سرپرست جدید دانشگاه مازندارن، آمده است: امید است با توکل به خداوند سبحان، ماموریت و وظایف سرپرستی دانشگاه مازندران را برپایه قوانین، سیاستها وبرنامههای مصوب به انجام رسانید.
بایسته است با پیروی از آموزههای اسلامی، مبانی علمی، راهبردهای دولت تدبیر و امید و جلب همکاری دانشگاهیان و صاحبنظران، نقشی شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری ایفا نمایید.
وزیر علوم در نامهای از خدمات احمد احمدپور رئیس سابق دانشگاه مازندران در زمان تصدی این مسئولیت قدردانی کرد. اصغری آق مشهدی عضو هیئتعلمی و دانشیار حقوق دانشکده حقوق و علومسیاسی دانشگاه مازندران و مدیریت گروه حقوق و ریاست دانشکده حقوق این دانشگاه از جمله سوابق وی است.
ابتکار بودجه اي دولت در سال جديد
خراسان نوشت: در حالي که بر اساس بند "و" تبصره 15 قانون بودجه سال 93، دولت موظف شده بود آيين نامه اجرايي معافيت کارگاههاي کشاورزي تحت شمول نظام صنفي کشاورزان از پرداخت سهم بيمه کارفرمايان را تهيه و ابلاغ کند، بر اساس ابلاغيه يک مسئول ارشد اجرايي، آيين نامه اجرايي بند 100 قانون بودجه سال 90 کل کشور، به عنوان آيين نامه اين بند از قانون بودجه امسال تفويض شده است.
آخرین وضعیت پرونده 2روزنامه توقیف شده
روزنامه ایران نوشت: وکیل مدافع مدیران مسئول روزنامههای «بهار» و «آسمان» آخرین وضعیت پرونده این دو روزنامه توقیف شده را تشریح کرد. به گزارش مهر، «جمال خندان» گفته که پس از صدور حکم دادگاه درباره روزنامه بهار به رأی اعتراض کرده و پرونده برای بررسی نهایی به دیوان عالی کشور ارسال شده است.
در رأی شعبه 76دادگاه کیفری، زمان توقیف 6 ماهه روزنامه بهار اعلام شده اما در این حکم به زمان شروع توقیف اشارهای نشده است. به گفته وی، پرونده روزنامه آسمان نیز هنوز در دادسرا است و برای آن کیفرخواست صادر نشده است.
در دیدار اصلاحطلبان با هاشمی چه گذشت؟
به گزارش جام جم، جمعی از اصلاحطلبان درحالی دیروز با آیتالله هاشمیرفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند که آنگونه که جواد حقشناس عضو شورای مرکزی جبهه اصلاحطلبان تشریح کرده است، در این دیدار اصلاحطلبان نگرانی خود را از مرحله دوم یارانهها ابراز کردند و خواستار تحقق وعدههای آقای روحانی شدند. موضوع انتخابات مجلس و نیز ماجرای مرزبانان ربوده شده، از دیگر مباحث مطرح شده در این دیدار بود.
ایران، چشمانتظار ورود سربازان
روزنامه آرمان نوشت: از 17بهمن که گروهک تروریستی «جیشالعدل» 5 مرزبان ایرانی را در مرز سیستان گروگان گرفته بود تا همین امروز تلاش برای آزادی این سربازان به نحو بیسابقهای میان همه اقشار جامعه فراگیر شده است. در همه این 60 روز مردم به دقت اخبار تحرکات این گروهک تروریستی را با دقت زیر نظر داشتند و کمپینها و صفحات اجتماعی متعددی را برای آزادی 5 مرزبان ربوده شده ایرانی به راه انداخته بودند. با این حال به نظر میرسد بهرغم شهادت یکی از این 5نفر، دیگر سربازان ایرانی به زودی وارد خاک میهن شوند.
روز گذشته استاندار سیستان و بلوچستان گفت: «اطلاعاتی که ما در دست داریم حکایت از شهادت داناییفر دارد، اما تا جنازه را تحویل مسئولان کشور ندهند پیشبینی قطعی نمیتوان داشت.» علیاوسط هاشمی در این باره افزود: «مرزبانان ایرانی در اختیار نیروهای مردمی قرار گرفتهاند.» وی درباره آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده تصریح کرد: «اخبار بسیار خوشحالکنندهای در راه است؛ باید اعلام کنم که مرزبانان گروگان گرفتهشده از دست تروریستها خارج و در اختیار نیروهای مردمی که فعالیت دوسویه و همسویه و نیت خیرخواهانه دارند، قرار گرفتهاند، البته هنوز هیچ گروگانی در دست نیروهای رسمی کشور پاکستان یا جمهوری اسلامی ایران یا نیروهای مردمی که نماینده یا منتخب رسمی کشور باشند قرار نگرفته است.»
هرچند در صحبتهای اوسط هاشمی اشارهای به ماهیت نیروهای مردمی نشده است اما بعید نیست اشاره استاندار سیستان به نقش مولوی عبدالحمید در آزادی 5 مرزبان گروگان گرفته شده باشد. بر اساس گزارشی که روز گذشته چند سایت خبری منتشر کردند مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهلسنت زاهدان چندی قبل با ارسال نامهای همراه با یك جلد قرآن كریم، از ربایندگان خواست مرزبانان را آزاد و از دولت جمهوری اسلامی اماننامه دریافت کنند. این اقدام، مورد استقبال عبدالرئوف ریگی از اعضای اصلی گروهك «جیش العدل» قرار گرفت ولی بعضی از اعضای این گروهك برای جلوگیری از آزادی مرزبانان، یكی از آنها را به شهادت رساندند.